2008-12-11 16:31:02• hírek • Szatmár.ro

Hétvégi programajánló

Ezúttal is egy kalap alá vettük a hétvégi eseményeket, hogy könnyebb legyen keresgélni a programok között.

Teleki Sándor és Bem apó találkozásának 160. évfordulója alkalmából december 13-án, szombaton megemlékezést szervez az Ady Endre Társaság. A megemlékezés délelőtt 10 órakor kezdődik a Kossuth-kertben, ahonnan a szentjobbi lovashuszárok és a Magyar Hagyományőr Világszövetség huszárai a kálmándi fúvószenekarral a strandnál lévő Ifjúsági Táborig vonulnak fel. Aztán 11 órakor közös imára kerül sor a magyar nemzet megújulásáért, majd pedig történelmi előadások sora követi egymást.

December 13-án, szombaton 10 órai kezdettel diákújságíró képzést szervez a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, ahová szeretettel várnak olyan középiskolás fiatalokat, akik érdeklődnek az újságírás, vagy általában a média iránt. Az előadásokra az RMDSZ székházban kerül sor, ahol nyolc felkért előadó különböző szempontok alapján ismerteti meg a diákokkal, az újságíró szakma fortélyait. Bővebb részleteket itt olvashatsz.

Pénteken, december 12-en a Szatmárnémeti Helyi Tanács támogatásával, a G.M. Zamfirescu Művelődési Ház szervezésében Christmas Fest, Dj Partyt tartanak a Las Vegas Clubban. Pörgetnek: Dj Pepe , Dj Leviciusz , Dj Big Junior , Dj Gaby. A sztárvendég pedig Románia egyik legjobb lemezlovasa Dj Vali Barbulescu lesz. Belépés fiuknak 10 lej, lányoknak díjtalan.

A Külteleki Református Templom adventi koncerttel ajándékozza meg a gyülekezet tagjait december 14-én, 10 órától a vasárnapi istentiszteletet követően. Dr. Fátyol Rudolf hegedű-, dr. Duffek Mihály zongora-, illetve Molnár Zsolt gordonkaművészek Veracini, Haydn, C. Saint-Saens, Paganini és Kodály Zoltán méltán híres szerzeményeit adják elő.

A Harag György Társulat ezen a hétvégén a Mindhalálig Beatles című darabot játssza. December 12-én, pénteken 19 órai kezdettel minden érdeklődőt várnak, szombaton 11 órától a Szigligeti Ede bérletesek, 19 órától pedig a Diószeghy Iván füstmentes bérletesek tekinthetik meg az előadást.

Ezen a hétvégén is érdemes az Old Times Spirit Clubot választani, ahol a megszokott, kiváló hangulatú retro bulival várnak minden bulizni vágyó fiatalt.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: